Sidevisninger i alt

Søg i denne blog

tirsdag den 1. marts 2011

HURTIGT HJEMMELAVET FASTELAVNSKOSTUME

Står du akut og mangler udklædning til weekendens Fatelavnsfest? Og er du bare en anelse fingernem? Så er her kostumet, som du kan flikke sammen på en time.

Du skal bruge:

* En rulle ståltråd/vindseltråd eller lignende. FAKTA har det på tilbud i denne uge!
* En pakke nylon-knæstrømper, 3 par for en tier! (Du skal kun bruge det ene par til kostumet. Hvad du gør med de resterende to par er op til dig selv) :-)
* Sort bukseelastik 2,5 cm i bredden.
* Evt.en rest sort stof og gule skråbånd, samt vat/pladevat til fyld.
* En gul bluse/kjole/top
* Evt piberensere og hårbøjle, samt gul/sorte perler


Metaltråden bøjes til et 8-tal, og der trækkes en sort nylon-knæstrømpe på hver 'vinge'. Strømperne sys fast med to sting på midten. VOILA! Et sæt vinger er næsten færdige. Hvis du er i tidsnød kan du springe næste billede over, og gå direkte til montering af bukseelastikken.

Klip to bagkroppe og sy gule skråbånd på det ene. Sy samme ret mod ret, vend og fyld med vat eller pladevat.
Jeg gad kun at sy tre striber på, men det bestemmer du selv. 'brodden' er bare markeret med en hvid zig-zag. Her KUNNE man applikere sølvstof på... men dette er jo en DIY på et HURTIGT kostume, såååå....


Sy to stykker elastik sammen til to ringe. De skal kunne nå om skuldrene på dig og ned mellem skulderbladene, hvor dine vinger skal sidde. En lille stump elastik zig-zag'es på tværs ved samlingerne, så de to skulderremme sættes sammen.Nu sys krop og elastikker bare på strømpebuksevingerne med lidt kastesting.Hallehøj... et insekt er født! Nu roder du så lidt i skuffen efter en gul bluse/kjole/top... Har du en gul og sortstribet er du lykkens pamfilius, men det er ikke nødvendigt. En gul bluse med et stort bælte til er effekt nok.
På søndag ifører jeg mig denne kjole fra H&M:
Har du tid og overskud roder du lidt i ungernes perlebøtte og kreerer dig et gul/sort halssmykke, roder lidt i gemmerne og finder et sort armbånd (DIY her på bloggen). Følehorn kan laves af piberensere på en hårbøjle. Jeg var doven og købte min i en spøg og skæmt forretning til 29,95!
 
Du bliver dagens bidronning! ;-) ...og har du intet gult i gemmerne, så lav en mariehøne efter samme metode. (Beklager det dårlige action-pic. Det er ikke nemt at fotografere sin egen ryg i et spejl!)

3 kommentarer:

 1. Du er SÅ sej Gitte... du bliver den smukkeste humlebi i miles omkreds!!!

  ps... har dedikeret et indlæg til dig, på bloggen min!

  SvarSlet
 2. Hvor er jeg glad for at have den moderne husmoder tilbage! ;-)
  Og tak! Det var super-duper hurtigt at sy... en nødvendighed, eftersom jeg er i gang med at fabrikere fødselsdagsgaver, der skla bruges i weekenden. Desuden skulle kostumet fylde væsentligt mindre en Cleopatrakostumet, for det skal være i weekendtasken, der skal med til Jylland.
  (sammen med kostumer til mand og børn, bleer, skiftetøj, fødselsdagsgaver, hagesmække, klapvogn, dyner.... HURRA for Peugeot Partneren!)

  SvarSlet
 3. Nøj hvor er du sej :)
  Den er bare rigtig god, hvis man har lidt travlt, den må huskes :)
  KH Micha

  SvarSlet