Sidevisninger i alt

Søg i denne blog

mandag den 14. marts 2011

CHAI LATTE SIRUP - DIY

Jeg er en rigtig kaffesøster, men af og til trænger jeg til lidt andet, og er jeg på café kan en Chai Latte godt friste. Men nu er KORUP altså ikke stedet med de mest fancy caféer.... faktisk ER her slet ingen caféer, så har ude på landet må man selv i gang med thebreve og krydderier, hvis man ikke gider busturen ind til Odense.
Jeg googlede og fandt et hav af forskellige forslag til, hvordan man lavede sin egen sirup til en god Chai Latte. Gennemlæste hele molevitten og valgte en tilfældig. Gang i gryderne, og det færdige resultat var aldeles for sødt til min smag. Og aldeles for lidt thesmag! Hmmm. Smides ud skulle blandingen altså ikke, så i stedet lavede jeg en gryde mere, men denne gang KUN med the og krydderier og ingen sukker. Blandede hele molevitten, og NU har jeg bare en dejligste sirup som jeg kan blande med mælk og få Chai-Latte med ægte café smag! MUMS.

...hagen ved min metode er jo, at det bliver særdeles svært HELT at ramme samme blandingsforhold igen!

Men det skal ikke slå nogen ud. JUST DO IT! Princippet er jo bare en stærk sort the, noget sukker og nogle krydderier. Når jeg forsøger mig igen, vil det blive ud fra ca. denne recept:

3 liter vand
200 g. sukker
5 stjerneanis
6 kanelstænger
2 spsk. kardemomme
4 spsk nelliker
1 tsk stødt ingefær
6 spsk sort the
          *
Hæld vand og sukker i en tykbundet gryde og kog op. Imens stødes alle krydderierne, undtagen ingefæren, groft i en morter. Når vandet koger og sukkeret er opløst hældes krydderblandingen i, og hele molevitten koger i ca. 15 minutter.
Herefter tages gryden af varmen og the og ingefær tilsættes. Nu skal blandingen stå og trække en 15-20 minutter før den hældes gennem en si. Lad herefter din blanding koge langsomt ind så smagen fortættes og siruppen bliver en smule tykkere. her må du prøve dig frem, for jeg kiggede ikke på uret.

 Du kan evt. bruge kogetiden på at vaske og skolde nogle kønne patentflasker. Hvis du tror at siruppen ikke bliver drukket i løbet af en uge, så skyl lige flaskerne med atamon også. Mine patentflasker er købt i SØSTRENE GRENES, men lignende kan fås i de fleste supermarkeder.
...og etiketterne kan printes fra DANSUKKERs hjemmeside, hvor du kan vælge mellem flere forskellige designs. 

3 kommentarer:

  1. Du og jeg, Gitte - vi kunne virkelig kværne noget chai latte i hinandens selskab. Gudedrik, er det.

    SvarSlet
  2. Det er det nemlig... og nemt at lave! (Altså hvis man ikke sådan skal koge ekstrakt ad to omgange for at få én portion! ;-D)

    SvarSlet
  3. ...Tror da lige at denne opskrift er en glimrende undskyldning til at få ryddet ud i julekrydderierne.

    SvarSlet