Sidevisninger i alt

Søg i denne blog

fredag den 22. april 2011

Forår i haven

Er der noget så velgørende som forårssol? Jeg har det meste af dagen ladet som om, at jeg er havemenneske med VILDT grønne fingre! (Læs: Jeg elsker en dejlig have, men i virkeligheden vile jeg helst nyde den fra en skøn plet med et glas kølig hvidvin i hånden) Jeg har dog måttet sande, at den slags oaser desværre ikke hverken sår eller holder sig selv. Så i dag er drivhuset skuret ned i brun sæbe, og små så-bakker er fyldt med alskens frø til spiring.
Der er lagt en række kartofler, sat lidt ærter og blomsterkarse og drysset en eller anden blomsterbanding fra Aldi med rund hånd.
Hvis jeg kender mig selv ret, så dør halvdelen grundet forsømmelig vanding, men det har nu alligevel været en hyggelig dag i haven.

Jeg kan godt lide, at planter både er kønne, low-maintainence og gerne spiselige. Således er der skovjordbær som bunddække under aronia-træerne i forhaven... Og så er jeg lige stødt på en plante, som med garanti skal være en del af min have: Ramsløg. Den tiltaler mig på alle måder! Den er først og fremmest en 'ukrudtsplante'- hvilket ud fra mit synspunkt er et plus! De er nemlig så dejligt svære at slå ihjel, selv af mig ;-) Desuden er den faktisk ganske køn! Og så kan hele planten spises. Bladene kan bruges i salater og supper, stænglerne kan klippes som purløg over æggemaden, blendes til urtesalt eller knuses i smør til dejligt kryddersmør. blomsterne drysses i salaten, roden anvendes som forårsløg/hvidløg, og når den er afblomstret kan frøstandene syltes som kapers! Det er jo Kinderæg gange 20! Så i morgen går jeg en tur i skoven for at se om jeg ikke skulle støde på et par eksemplarer, og ellers må krabaterne findes over nettet.

2 kommentarer:

  1. det smager fantastisk med en omgang hakkede ramsløg blade i kartoffelmos! Sig til om du finder det - jeg kunne godt bruge en tot i min have. Skal også have sået dine frø fra sidste efterår en af dagene :)

    SvarSlet
  2. Bortset fra, at jeg ikke er den helt store fan af kartoffelmos, så lyder det faktisk som et godt match!
    Jeg fandt ingen løg i skoven, så det kan være at køb over nettet bliver løsningen. Mine kantbagre blev sået i små spiringspotter her i påsken. YAY. Har endnu ikke besluttet hvor de skal stå i år... muligvis bare i nogle store krukker rundt om i haven.

    SvarSlet