Sidevisninger i alt

Søg i denne blog

mandag den 22. marts 2010

ABC-leg

Hov... jeg har da på det groveste forsømt bloggeriet! Fy, fy, fy til mig... har jo endda fået nye læsere i mellemtiden, så nu må jeg da virkelig tage mig lidt sammen. havde heller ikke set at jeg var blevet udfordret til ABC-legen, så nu må jeg hellere i sving. Det ser jo rigtig sjovt og hyggeligt ud, og det er en god måde at få lidt mere at vide om de skønne kvinder, der huserer herinde.

A: AMMEANGST! (Aner man måske at det lige er gået op for mig at jeg kan føde hvad dag det skal være?) Jeg kan få kuldegysninger bare ved tanken om mit ammeforløb sidst. Aldrig har jeg da oplevet noget der gjorde så ondt. Sad rystende i en lænestol og græd, og spurgte min mand om jeg ikke måtte føde i stedet! LOL! 3 stive måneder tog det mine stakkels brystvorter at hele op. Har nu taget et kig på dem, og jeg HÅBER altså at den hårde hud jeg efterfølgene oparbejdede ved 1,5 års amning redder mig fra sådan en oplevelse denne gang!
B: BARSELSKULLER & BABYTOSSET! Jeg mangler at vaske alt babytøjet, lillebrors værelse er ét stort roderi, vi mangler at få vuggen hjem, og,og,og... alligevel sætter jeg mig bare ved symaskinen og kører små babysager gennem. F.eks denne BABYNAP:

C: CLEMATIS! Solen der skinner ind ad mine snavsede ruder får mig til at drømme om sommer og en terrasse, hvor jeg kan sidde under ranker af blomstrende Clematis. SUUUUK! Bare sommeren bliver ligeså sommerlig som vinteren har være 'vinterlig'.
D: DEJLIGE VENNER! Er det ikke bare GULD værd at have dejlige venner? Jeg sender hermed en tak til alle de skønne venner og veninder, som beriger mit liv!
E: ENERGI! Glæder mig til at slippe ud af denne gravide elefantkrop og få noget af min gamle energi tilbage. I går gik jeg bananas i kælderen og malede vægge og skurede gulv i dét der skal blive mit syværelse. Resultat: En totalt flad Gitte, der tumlede omkuld på sofaen kl. 20, og måtte slæbe sin ømme krop i seng kort tid efter.
F: Fuglefløjt.... de små pippere går amok i kvidren i haven, og det er skøøøøønt!
G: GRAVIDITETSBILLEDER: Jeg åbner forventningsfuldt min mail hver eneste dag, for at tjekke om fotografen evt. har haft tid til at færdigredigere alle vores mange timers leg og spas og har sendt mig nogle fantastiske og kreative graviditetsbilleder.
H: HAVEARBEJDE. Min mand er så småt gået i gang med at fjerne kampesten, bestille hækplaneter og overveje om han ikke bare skal leje en gigantisk rendegraver når vi om ganske snart rydder hele forhaven og anlægger ny indkørsel, trappe og carport. Jeg selv drømmer mere i nussearbejde med små krukker og tomater i drivhuset.
I: IS! Jeg har en ubændig trang til is i disse dage. Helst den gode hjemmelavede fra Paradis, men jeg orker ikke at tage bussen helt ind til Odense for at få én! LOL! I stedet har jeg syet is-bukser til min 'store' søn. Men de faldt til gengæld også i god jord.J: JUL - beklager, men det var altså hvad jeg kom til at tænke på. Jeg synes det er så hyggeligt med alle juleforberedelserne i julemåneden. Kager, klip, juletræ, forventningsglæde hos min søn. Julen har fået sin magi tilbage efter man har fået børn!
K: KÆRLIGHED. Hormonerne kører vist på 'overdrive' i disse dage. Kan blive helt overvældet af kærlighed til min dejlige mand, når han tumler med vores søn på sofaen eller i haven. Hvordan har jeg dog fortjent at være så heldig at have fået disse to skønne mænd i mit liv... og er der mon kærlighed nok til den nye lille mand, som vil se dagens lys indenfor den næste måned?
L: LEG. Ser frem til at kunne LEGE denne sommer. Være på barsel og have tid til at give Oscar en fridag i ny og næ, og bare lave sjove lege i haven, tage på ture og være til på hans præmisser.
M: MESSE I MIDDELFART! Jeg var i lørdags afsted til den store håndarbejdsmesse i Middelfart og havde en skøn, skøn dag med masser af fantastisk indput. (Som om jeg i virkeligheden ikke har NOK projekter i idé-bogen) Nå... men det var en feeeeed dag.
Der var skønne filtede sager som f.eks lakridskonfekt af filt. Lignede disse som kan købes på TS.


Jeg savlede også over de sødeste små babyfutter, der lignede babaskræller, men besindede min købeiver. Overvejer stadig om jeg allifevel burde have købt dem.
Til gengæld købte jeg en strikkeopskrift på disse vidunderlige ugler, som jeg inderligt håber at enten svigermor eller min egen mor kunne tænke sig at strikke af noget af alt deres restegarn:


Samme kunstner havde frihåndshæklet denne sjove Grethe-Giraf:


KAN man da andet end blive i godt humør af hende? ;-) Sådan noget får mig virkelig til seriøst at overveje om hækling ikke skal være det nye jeg skal lære mig. Og så havde hun også lavet skønne nålepuder på genbrugsglas, så nu står der et helt arsenal af vaskede champignonsglas, syltetøjsglas osv. og tørrer på et viskestykke i køkkenet, for dén idé skal simpelthen kopieres! (Skal lige hitte ud af hvordan man nemmest sætter stof fast på låg og glas - men så bliver det da også de fineste opbevaringsglas til knapper, sikkerhedsnåle, perler mv. i syværelset)

For en god ordens syld, så får I lige linket til hendes hjemmeside: http://www.handwork.dk/ Billederne har jeg nemlig lånt herfra, og da hun jo sælger strikkeopskriften på uglerne, afholder filtekurser, og sælger ud af sine skønne nålepude-glas, så skal hun have reklamen med på vejen. Jeg var nemlig VILD med hendes ting!
N: NÆSEBLOD. Jeg har den seneste uge haft næseblod op til flere gange. Sådan helt spontant. Jeg tillægger det at være i sidste stadie af graviditeten, men det er da belastende!
O: OVERSPRINGSHANDLINGER.... jeg tror at denne leg faktisk er én af slagsen. I virkeligheden burde jeg stryge ca. 4 kilo tøj, skure klinkerne i kælderen, sy nyt betræk til min voksipose, og tømme rumdeleren som skal sættes ned i mit nye syværelse i kælderen. Jeg ORKER bare ikke lige!
P: PÅSKE. Herhjemme bliver Påsken vist en omgang hårdt havearbejde, men det skal jo ikke forhindre mig i at lukke lidt forår ind i stuerne alligevel. Man bliver altså så glad i låget over lidt forårsfarver.
Q: QUASIMODO??? Ej.... det var altså lige det eneste der faldt mig ind. Jeg har vraltet rundt som Quasimodo fra Klokkeren fra Notredame i laaaaang tid, fordi en nerve havde sat sig i klemme i den ene balle. Gudskelov har kiropraktor og massør i fællesskab nu fået mig smertefri, så jeg igen kan gå bare liiidt mere normalt, i stedet for den humpende, skæve gang, der ellers var blevet mit kendetegn.
R: RYNKER... hvornår var det lige at de sneg sig ind omkring øjnene? Jeg synes de kom sammen med vores første barn, men om de skyldes alle de smil man får af at have børn, eller om det er mangel på nattesøvn må stå hen i det uvisse.
S: SKØNHED... og i forlængelse af foregående tanker om rynker, er det så ikke forunderligt at man trods kroppens forfald alligevel kan føle sig smukkere og skønnere i en alder af snart 35, end man gjorde som myndeslank og fast 18-årig på konstant slankekur og generel utilfredshed foran spejlet? (Måske er det bare fordi man med alderen også bliver en aaaanelse nærsynet? ;-D)
T: TILFREDS... sådan føler jeg mig. GLAD OG TILFREDS! Hvad mere kan man forlange. Så mind mig lige om hvor heldig jeg er, næste gang jeg brokker mig over ligegyldigheder herinde, ik'?
U: UGLER Hvad er det lige med mig og ugler i øjeblikket. jeg har lyst til at applikere ugler på ALT. Lave uglepuder, sy uglelommer male uglebilleder. SOMEBODY STOP ME!
V: VENTETIDEN VÆRD! Er vist det jeg synes om mit nye badeværelse. Efter et ÅR med lyseblå sanitet pyntet med skiddent-brune kalkaflejringer er vi endelig nået så langt, at vi har fået sat nyt op. Det er bare SKØNT at komme derud nu. Kors hvor har jeg savnet at ligge og nyde et bad i stedet for bare at skulle have badet overstået.
FØR:


EFTER:Og i skønne nye omgivelser kan man altså ikke have GRIM emballage hængende fremme, så en VAT-SKJULER blev kørt gennem maskinen en aften, hvor der alligevel intet var i fjerneren.

W: WC.... elsker det nye væghængte, som man kan vaske under i et snuptag!
X: X-faktor... hvem vandt egentlig sidst, og hørte man nogensinde fra vedkommende igen? Kors hvor er der meget ligegyldigt TV.
Y: YMERDRYS ....eller müsli. Hvad er forskellen? I hvert fald har Mette lavet hjemmelavet ymerdrys/müsli, og billedet på hendes blog fik mig helt til at få lyst til at gøre hende kunsten efter. Tjek Lillelyns verden her: http://lynneruphollensen.blogspot.com/p/opskrifter.html
Z: ZANOBIA kalder min fynske mavedanserlærer sig 'on stage'. Jeg har nu så mange plukkeveer, at jeg har opgivet min ugentlige dosis træning, men jeg SAVNER at danse og røre mig, og ikke mindst samværet med alle de skønne quinder, jeg møder gennem dansen.
Æ: ÆBLEBUKSER. Ét af de nyeste skud fra symaskinen er et par æblebukser syet så de matcher en lille t-shirt fra Liten, som desværre er gået konkurs. De lavede ellers SÅ skønt velour og fine, fine prints.


Ø: ØNSKER FOR NÆRMESTE FREMTID... At Oscar tager godt imod udfordringen og omvæltningen ved at blive storebror. En smuk sommer. En dejlig mødregruppe at deltage i... og efter barslen et givende job med søde kolleger.
Å: Sidste bogstav i alfabetet, og ca. en times skriblerier længere! ÅÅÅÅÅÅHHHHH.... nu går den ikke længere: MÅ i gang med at lave noget af alt det kedelige husarbejde NU!

Men sjov leg, og herligt hvis I gad at læse med. Må lige kigge hvem der endnu ikke har udfyldt en ABC, så jeg ved hvem der skal udfordres til at lave den næste.

Hav en god og dejlig mandag

3 kommentarer:

 1. Hejsa søde Gitte-mus!

  Tak for et fantastisk indblik i din verden - de ugler er for skønne og skulle du komme til at tabe en opskrift i nærheden af mig, så vil jeg bliver noget så glad.
  Aner ikke hvad forskellen på müsli og ymerdrys er - her spiser jeg det hele.

  Kh. Mette

  SvarSlet
 2. LOL! Ja, tænkte jo nok at en strikkemus som dig også ville forelske sig pladask i de uglebasser!!! Jeg TROR de er nemme at lave for folk der rent faktsik kan strikke, men måske jeg skulle få scannet opskriften og få dig til at lave en prøve, så DU kan fortælle mig om det er sandt? ;-)

  ...Og så vil jeg da morderligt gerne høre lidt ABC fra dig!

  SvarSlet
 3. Spændende læsning. En sjov måde at lære lidt om hinanden på. Jeg har endnu ikke udfyldt en ABC og vil rigtig gerne:)

  SvarSlet