Sidevisninger i alt

Søg i denne blog

mandag den 28. februar 2011

UTROLIGT SPØGELSE

Når man er 3 år og ikke kan beslutte sig til, hvad man vil være til Fastelavn, så ender det med, at man bliver iført kombi-udklædning. Således drog Oscar i lørdags afsted sammen med Cleopatra og Guldkaramellen som "UTROLIGT SPØGELSE"... det vil sige Mr. Incredible ( Hr. Utrolig) kostume fra mors hånd inderst og Spøgelseslagen ligeledes fra mors hånd yderst!

Tjaaaa.... moderen syntes at det var LIDT for letkøbt bare at klippe to huller i et stykke lagenlærred, så dette spøgelse er med mund, tunge og øjenbryn. Stadig kedeligt når man nu kunne sy så meget sjovt, men det var hvad han ønskede sig at være.

Lillebror var til gengæld jordens søøøøøødeste Toms Guldkaramel... hvis jeg altså sådan helt selv skal sige det. Og da jeg ikke er tilhænger af Janteloven, så må jeg hellere sige det selv: HAN VAR SGU SØD!

Jeg selv var gået en tur i kælderen for at hitte et brugbart kostume. Jeg ville kunne gå til fastelavnsfester i 10 dage i træk iført nyt kostume hver dag... Én af de mange fordele ved at have danset mavedans i 20 år. Nå - valget faldt på CLEOPTARA kostume komplet med paryk og det hele. Da jeg selv holdt kamera og guldkaramel i lørdags, må i nøjes med et gammelt dansebillede fra way-back-when, da kostumet blev syet til en faraonsk dans.


Vi skal til endnu en fastelavnsfest på søndag. I ringkøbing hvor min svigerinde og alle ungernes fætre og kusinen bor. Min Cleopatra-udklædning med paryk, kjole, halskæde, make-up, bælte osv. var egentlig noget af et udstyrsstykke, så det bliver et andet kostume på søndag. Et dejlig nemt ét af slagsen, så hvis du desperat står og mangler et kostume, så læs med her på bloggen i nærmeste fremtid....

fredag den 25. februar 2011

SOMEWHERE OVER THE RAINBOW...

14 dage tog det mig at strikke regnbuen færdig. Til mit forsvar, så er det på pind nummer 3 og jeg skulle også lige selv tænke mig til at lave den firkantede halsudskæring. Sikkert en smal sag for de fleste strikkere, men jeg har jo kun strikket siden oktober, så her i huset skulle der lige tænkes lidt. Den er strikket i størrelse 2 år, så pt. er den lige lidt lang til Gustav, men nu bliver det jo også snart sommer, ja det gør så!


Jeg er selv ret godt tilfreds med, at jeg fik striberne til at passe på for og bagside, og den er blevet udstyret med skønne læderknapper fra Panduro Hobby.

Regnbuegarnet er fra Tante Grøn, og bare SÅ blødt og lækkert. (Et nøgle rakte lige præcis til en vest i str. 2 år!) Jeg ville faktisk have købt et nøgle til, da jeg var i staden i går, men kurven var tom. ØV!

mandag den 21. februar 2011

MORS GULDKLUMP

Så er yngstemandens kostume færdigt og klar til tre fastelavnsfester. Tante Trine vil nok mene, at jeg har applikeret HELT forkert, og at der burde stå 'Tantes Guld'... men der står altså 'Toms Guld' på karamellerne, så sådan blev det!
Mors søde guldklump - lige til at spise!


Dragten er de posede smækbukser fra Elsebeth Günthers NYT BØRNETØJ 0-4 år


Den er syet i babyfløjl, hvorpå der er applikeret guldstof og Toms logo. Jeg skal lige hilse og sige, at guldstof er noget HØ at sy i. Det trækker og strækker sig trods stabiliserende rivevlies på bagsiden. Så hvis du tænker, at guldstoffet da trækker og krøller lidt i kanten SÅ ER DET MED VILJE, OG FOR AT FÅ "KRØLLET-KARAMELPAPIR-EFFEKT!" (That's my story, and I'm sticking to it!)

Sjovt nok var der ingen problemer, da jeg skulle applikere logoet, så dragten har simpelthen fået logo både foran og bagpå.
Huen er bare et stykke rib riet på en brun bomuldshjelm. Når hovedet kommer i hjelmen får huen det helt rigtige 'svung' så den ligner en karameltop.


...så mangler der bare et billede af guldklumpen iført brun body, brune strømpebukser og dragten, men han sover altså nu, så det må I have til gode. :-)


VINTERFERIE

Så er første dag i vinterferien gået. Vi har rigtig familiehygget. Først gik turen til Jernabnemuseet, hvor begge alle drengene (også ham på over 30 ;-D) hyggede sig med små og store tog.Vel hjemme igen blev alle fodret, og vi legede med HAMA-maxi-perler. I bliver sparet for den multifarvede bamse, som Oscar på 3 år nu er stolt af at have hængende i vinduet på værelset.
Inden aftensmaden rørte jeg dej til gammeldaws fastelavnsboller. Den ene halvdel med jordbærcreme, den anden med shokoladecreme. Planen er, at Oscar kan gå amok med farverig glasur og krymmel i morgen.


GOD VINTERFERIE!

fredag den 18. februar 2011

Kan næsten ikke vente...

Det går lidt sløvt med opdateringerne, men det er fordi her arbejdes på højtryk! Jeg strikker i regnbuefarver og syr på fastelavnskostumer. Lille Gustavs er næsten færdigt. Jeg har tigget mig til to brune knapper hos naboen her til formiddag, så med lidt held kan jeg i aften lægge sidste hånd på værket. Efter egen mening bliver han sååååå nuttet! Og jeg har vildt lyst til at vise frem, men styrer mig til det er helt færdigt.
Den store har til moderens store fortrydelse proklameret, at han skal være noget så trivielt som et SPØGELSE! Baaaah! Så jeg har hovedet i blød for at finde på en lidt sjovere udgave end bare et lagen med to klippede huller til øjnene. Når nu mor faktisk KAN sy, hvorfor vil han så ikke være noget sjovere? Men egen mening skal han jo have lov til at have, så jeg må lave et fint spøgelse til ham.
I morgen er der kreadag hos Pernille, og jeg overvejer om der skal sys, strikkes eller hækles... Eller bare hygges? ;-) Sidstnævnte må man jo endelig ikke forglemme.

Jeg er snart frygteligt tilbage med billeder af yngsteynglens udklædning.

lørdag den 12. februar 2011

WEB- FRISTELSER...

Man skal lade være med at følge alle de links folk lægger ud. Så er I advaret! ;-)
Se for eksempel denne skønne grønne kjole. Argh! Den gad jeg godt at danse foråret i møde i:


ECOUTURE BY LUND ... lad nu være med at klikke. Det er alt, alt for fine kjoler! ;-)

HOME SWEET HOME

Det her med garn er da en frygtelig hobby! Nu kan man jo ikke gå en tur i Tante Grøn uden at blive fristet totalt over evne længere! Jeg havde fingrene i den smukke, smukke slå-om-nederdel derinde. Den er strikket udlukkende i RET med vendestrik.... men på pinde nr. 3! Og så koster kittet altså også lige kassen, så jeg blev enig med mig selv om at det nok var bedre lige at tage sig et hurtigt lille strikkekit i stedet. Sådan ét der giver lynhurtigt resultat og succesfornemmelse.


Så mød mit nye mobilhus:Det er strikket efter opskrift fra Kastanjestrik i tynd uld og efterfølgende broderet.

Mens jeg strikkede det var jeg ellers voldsomt i tvivl om, om min I-Phone dog ville kunne være i det lille smalle hylster. (Havde den IKKE kunnet være der havde jeg hårdnakket påstået, at jeg ALTID havde manglet et etui til mine kleenex!)

Kittet kan købes hos TANTE GRØN

FERM

FERM LIVING er ret ferme til at ramme med deres prints på puderog tapet. Og de har også ramt her i huset. Det er godt nok lidt tid siden, men old news er vel bedre end no news? LOL ;-)
Til april har vi boet i vores hus i 2 år. Vi flyttede ind i hvad jeg i spøg kaldte RUINEN og startede med at hive taget af hele hytten, vælte et par vægge, bryde gulv op og skrabe os gennem utallige lag 70'er tapet for at nå ind til de rå vægge, rykke køkken og bad ud og så stå i de sørgelige rester og tænke: DET ER EN OMMER! Vi startede med bare at tapetsere og male alt hvidt, for vi kunne ikke rigtigt overskue andet... men jeg må nok sande, at selvom jeg synes det ser SÅ tjekket og praktisk ud med minimalisme i boligblade, så bliver jeg det aldrig selv. Jeg fryser og synes at vægge bør dekoreres og pyntes og så flytter al den hyggelige kaos ellers ind.
Nå... men midt i renoveringen stikker min mand mig en pensel, og beder mig male sokkel og kælderskakt på huset. (Hvorfor får man altid sådan noget keeeedeligt arbejde?) Men man kender mig dårligt, hvis man tror at man kan udstyre mig med en pensel og en spand sokkelmaling og så tro, at man kommer hjem til en sokkel malet sort og en kælderskakt malen grå og nix weiter. Næh: Da vi nåede kælderskakten kedede jeg mig så bravt, at jeg måtte tage mig et lille hvil med en pude i ryggen. FERM LIVINGS pude med fuglene på grene (Lovebirds). Og mens jeg sad der og gloede på det kedelige arbejde i kælderskakten, så fik jeg idéen om murmaleriet. Så nu har vi kvidder på trappen!Jeg skal lige hilse og sige, at sokkelmaling altså ikke er jordens nemmeste og mest letflydende maling at arbejde i ;-) Manden min er heldigvis så overbærende, at han blot synes at mit udsmykning af kælderskakten var et sjovt indslag i hverdagen. (Ellers skulle han nok også have giftet sig med en anden, ik'?)

Og FERMS indflydelse stopper ikke her. I efteråret besluttede jeg mig jo til, at jeg ville prøve at strikke, og jeg lavede mig derfor lidt strikkeprøver i uldgarn. Bare sådan for at lære maskerne at kende. Og hvad gør man så med sine strikkeprøver? Smider dem ud? NEJ DA! For jeg hvade jo lige set disse vaser i et boligblad:Ergo blev et par gamle vaser og lysestager pakket ind i strik og sammen med en håndfuld kastanier samlet sammen med den 3-årige hyggede et lille efterårs-tableau i stuen frem til tiden hvor det blev erstattet af julepynt.Strikken er for længst gemt i en skuffe og erstattet af forårsbebudende sager, men stearinlys-flakken gennem strik er altså en hyggespreder der kan anbefales i de kolde måneder.


mandag den 7. februar 2011

GO FLY A KITE...

For ÅR tilbage købte jeg noget kønt bomuldsstof i lyseblåt med skyer. Min gode veninde mente at jeg burde lave 'noget med en drage på en sommerhimmel' ...og det var jo ingen skidt ide. Faktisk klippede jeg stoffet til bukser i sommer engang, og så ved jeg ikke lige hvorfor jeg ikke fik dem syet. Men når man laver den slags numre er man pludselig glad for, at ens tændstikunger åbenbart kun vokser i længden og ikke om maven, så bukserne kunne færdiggøres alligevel.Jeg er især svært tilfreds med sløjferne af 'avispapir' og knappen med dragen på sidelommen. Et ETSY-køb som har ligget og ventet på anvendelse.